Bunu fark edebilmenin yolu aslında typical adet dönemlerinin ortalarında yumurtlayan kadının kendinde hissettiği değişiklikleri takip etmesidir.
Adet gecikmesi, hamilelik belirtilerinin belirgin bir işaretidir, ancak bazı kadınlar gebeliğin (hamileliğin) ilk haftalarında adet dönemlerinin regular zamanında olmasına rağGuys belirli hamilelik belirtileri yaşayabilirler.
Yumurtlama bozukluğu teşhisi genellikle hastanın tıbbi hikayesinin alınması, genital muayenenin yapılması sonucu koyulur. Hastalar doktora genellikle yumurtlama olmamasının belirtileri ortaya çıkınca başvurur.
Yumurta çatlamasının neden meydana geldiği merak edilen konular arasında yer alır. Bu duruma sebep olan olay yumurtanın yeterli bir olgunluk seviyesine ulaşması ve burada hipofiz bezinin LH hormonunun salgısının yumurtayı çatlatmasıdır.
Tüp bebek, tıp alanındaki üreme teknolojilerinden biridir ve kısırlık sorunu yaşayan çiftlere yardımcı olmak amacıyla geliştirilmiştir. Bu yöntem, kadının yumurtalıklarından alınan yumurtaların laboratuvar ortamında döllendirilmesi ve oluşan embriyonun anne rahmine transfer edilmesi esasına dayanır.
Bu belirtileri doğru bir şekilde değerlendirmek, kadınların yumurtlama zamanını anlamalarına ve dolayısıyla gebelik şanslarını artırmalarına lawnımcı olabilir.
22 Ağustos 2017 #two Bu makalede çok önemli bilgiler var. Melekler mekanına genelde sıkça sorulan sorulara bu makalede değinilmiş. Mesela adetten önce ilişkiye girmeyle hamile kalınırmı, adetten sonra ilşkiye girilirse hamile kalınırmı , adetten hemen sonra yumurtlama olurmu, PCOS yumurtlama olmadan adet olunurmu gibi.
Bu konuda deneyimleyen biri olarak, yaşadvertığım belirtileri ve sürecin nasıl geliştiğini merak ediyorum. Bilgi verebilirseniz sevinirim.
Bu bağlamda baktığımızda kadının bir sonraki adet kanamasına 14 gün kala ya da adet kanaması başladıktan 14 gün sonrasında o kadının adet döneminin ortası olmuş oluyor. Bir adet kanamasının başlangıcından Polycystic Ovary Syndrome bir sonraki adet kanamasının başlangıcına kadar geçen döneme bir adet dönemi ya da bir adet periyodu, bir adet döngüsü gibi adlar verilir.
Eğer yumurtalık çatlaması ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız, bir uzmana danışmak en doğru yaklaşım olacaktır. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek ve stresi yönetmek, yumurtalık sağlığını olumlu yönde etkileyebilir.
Ancak yumurtlama bozukluğuna neden olan hormonal dengesizliklerin, PCOS’un tedavi edildiği durumlarda kadın gebe kalabilir.
Yumurta çatlaması ile birlikte kadıları daha kolay ve hızlı kaldığı bilinmektedir. Ancak yumurta çatlamasının meydana gelmesinin ardından yumurta sadece 24 saat canlı kalır.
Yumurtlama bozukluğu olan hastalarda yaşam tarzı değişikleri de ovulasyonun düzene girmesine katkıda bulunur. Kiloyu suitable aralıkta tutmak, stresle başa çıkma metotları geliştirmek, düzenli egzersiz yapmak; yumurtlamanın sağlıklı bir şekilde ilerlemesine katkıda bulunur.
Yumurtlama gerçekleştikten sonra bir diğer adet dönemin yaklaşmaya başlarken, rahmini Polycystic Ovary Syndrome olası embriyo için hazırlayan progesteron hormonunun seviyesi de artmaya başlar. Bu nedenle kendini daha yorgun ve halsiz hissedebilirsin.